Esittely

Asun Porvoossa perheeni ja koirieni kanssa, jotka ovat perheenjäseniä ja harrastuskavereita. Olen ollut “koirahullu” aivan pienestä pitäen ja koiria kodissamme on ollut aina villakoirista rottweileriin, jolla aloitin kasvattamisen vuonna 1991. Kennelnimen Banietta’s sain vuonna 1992 ja kasvatin kaksi rottweilerpentuetta. Myöhemmin siirryin noutajiin ja ensimmäinen tolleri tuli taloon vuonna 2001 Hingstbackes kennelistä. Rotu vei mennessään ja tällä hetkellä meillä on  kolme  tolleria kotona. Olen esittänyt useita rotuja näyttelyissä ja kilpaillut nuorena juniorhandlereissa. Näyttelyt ja esittäminen ovat olleet siis lähellä sydäntäni jo pikkutytöstä ja ennen omia koiria olin kesätöissä kenneleissä ja esitin sekä hoidin muiden koiria. Nykyään harrastan noutajien kanssa myös noutajien omia lajeja kuten mejä ja nome sekä tokoa.

Ensimmäinen tolleripentueemme syntyi keväällä-09 Dinalle. Pidän kasvatuksessa tärkeänä kokonaisuutta: tervettä koiraa,  jolla on hyvä rakenne, miellyttävä luonne ja rodunomaisia taipumuksia. Kun nämä perusasiat ovat kunnossa, on tollerista moneen harrastukseen ja metsälle. Tollerin luonteen on oltava sellainen että sen kanssa on helppo elää ja harrastaa, pyrinkin kasvattamaan koiria joiden kanssa voi käydä niin näyttelyissä kuin metsällä. En arvosta vain tiettyä ominaisuutta koirassa, vaan koko pakettia, ja se asettaakin haasteita kasvattamiseen. Tollerin tulee olla terverakenteinen peruskoira, eikä se mielestäni saa missään nimessä jakaantua käyttö- ja näyttelylinjoihin. Ikävä kyllä joissain maissa tälläistä jakaantumista on jo havaittavissa. Kaikenlainen äärilaitoihin meneminen tyypissä tai luonteessa, ei mielestäni ole rodulle hyväksi.

Käytämme jalostukseen vain terveitä, hyväluonteisia ja tasokkaita koiria, kaikkia narttuja ei ole tarkoitettu lisääntymään. Valitsen harkiten mahdollisimman hyvät urokset nartuillemme, jotta lopputulos olisi toivottu.
Pennut kasvavat meillä sisällä perheen keskellä ja tottuvat myös riistaan jo pentulaatikossa. Pyrin antamaan pennuille mahdollisimman hyvän alun totuttamalla niitä kodin ääniin, toisiin koiriin ja vieraisiin ihmisiin, pentuja viedään myös autoajelulle.  Pennut luovutetaan 7-8 viikon iässä madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina ja sirutettuina. Jos haaveilet tollerista tai kultaisestanoutajasta, perehdy rotuun kunnolla ja lue yhdistyksen sivuilta pennunosto-opas http://www.tollerit.fi/ tai http://www.goldenring.fi/.

Olen suorittanut kasvattajan peruskurssin, jalostusneuvojan peruskurssin, sekä kehätoimitsijakurssin ja pidän itseäni ajan tasalla osallistumalla erilaisille jalostus- ja kasvattajapäiville.

Jos sinulla on kysyttävää tai olet kiinnostunut tulevista pentueista, voit ottaa yhteyttä minuun: baniettas(a)luukku.com tai 044-5253155.

Kuulun seuraaviin yhdistyksiin:

- Suomen Kennelliitto
- Suomen Noutajakoirajärjestö ry
- Uudenmaan Noutajakoirayhdistys
- Novascotiannoutajat ry

sdc10181