Pentuja

Ei pentuja suunnitteilla !

Infoa pennunostajalle

Pennut luovutetaan aina useamman kerran madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina ja sirutettuina. Mukaan tulee ruokinta- ja hoito-ohjeet sekä kasvattajan jatkuva tuki. Liitän ostajat tarvittaessa Novascotiannoutajat ry:n jäseniksi. Pennut rekisteröidään Suomen kennelliittoon ja käytämme kennelliiton sopimusta koiran kaupasta.

Pennut kasvavat sisällä perheen keskellä ja tottuvat kodin ääniin, muihin koiriin, vieraisiin ihmisiin ja lapsiin. Pennuille näytetään riistaa jo pentulaatikossa ja ne pääsevät ulkoilemaan sään salliessa. Vien pennut myös autoajelulle ja ne saavat mahdollisimman hyvän alun elämälle ennen luovutusta.

Jos pentueemme kiinnostaa, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse tai soittamalla, kerro meilissä ainakin seuraavat asiat:

-Miksi juuri Novascotiannoutaja?

-Mihin tarkoitukseen haluat koiran?

-Uros vai narttu?

-Millaiseen perheeseen koira tulee?

Kun pennut ovat noin kolmen viikon ikäisiä, on mahdollista tulla katsomaan pentuja, toki koiriimme saa tulla tutustumaan jo ennen pentujen syntymää. Toivon löytäväni pennuille juuri oikeat kodit, ja siksi haluan tavata ostajat ennen lopullista päätöstä. Valitsen ostajalle sopivan pennun pitäen silmällä sitä,  millaiseen perheeseen ja käyttöön pentu tulee.

Novascotiannoutaja on vilkas ja energinen rotu ja toivon, että uusissa kodeissa harrastetaan jotain noutajalle sopivaa lajia, kuten Noutajien metsästyskokeet tai verijälki. Novascotiannoutaja tulee myös vähintään peruskouluttaa ja edellytän että pennun kanssa osallistutaan johonkin ohjattuun koulutukseen, näin vältytään ongelmilta, joita vilkkaan ja älykkään  koiran kanssa saattaa tulla.

On suotavaa, että koira lonkka- ja kyynärkuvataan, sekä silmäpeilataan noin 15-18 kuukauden iässä. Järjestän pääkaupunkiseudulla yhteiskuvauksen pentujen tullessa kuvausikään. Toivon että koiraa käytettäisiin myös ainakin parissa näyttelyssä, jotta saisin tietoa kasvattieni rodunomaisuudesta.

Kotisivuilleni päivitetään tietoa tulevista pentueista ja viimeistään siinä vaiheessa kun narttu on astutettu, julkaistaan pentueen isä . Jos kiinnostus heräsi ja haluat Novascotiannoutajan näyttöön, käyttöön ja kaveriksi, älä epäröi ottaa yhteyttä !

baniettas(at)luukku.com

img_1040